best free magento theme

Skip to Main Content »

Uw winkelwagen is leeg

Informatie over Otentic

De Otentic Lifestyle

Otentic is een jong bedrijf met een wereld aan ervaring. De oprichters, Angelie Ketelaars en Nishant Sahajpal, werken al vele jaren samen en hebben in die tijd onder meer met veel succes een groothandel opgebouwd in moderne, handgemaakte sieraden met meer dan 600 verkooppunten in Europa. Tijdens hun vele reizen in Azië en Europa hebben zij ontdekt hoe goed de culturen van beide werelddelen elkaar aanvullen. En dat heeft hen op het idee gebracht om Aziatische meubels en woon-accessoires te gaan importeren en ontwerpen. Bijzondere producten die met respect voor natuur en milieu worden gemaakt en die direct bijdragen aan de welvaart in het gebied van herkomst. Zo heeft Otentic een fraaie collectie opgebouwd die perfect aansluit bij een moderne, kosmopolitische leefstijl. Hoogwaardige producten van veelal hergebruikt hout, die speciaal voor Otentic worden gemaakt door vakkundige ambachtslieden. Maar ook unica die door Angelie en Nishant persoonlijk worden geselecteerd tijdens hun vele Azië-reizen.

De collecties van Otentic veranderen permanent. Er komen regelmatig nieuwe modelseries bij maar ook unieke stukken die slechts eenmalig leverbaar zijn. Daarnaast kan Otentic op verzoek op zoek gaan naar specifieke meubelen, architectonische stukken en accessoires. Maandelijks worden er nieuwe producten per container aangevoerd vanuit Azië.

Om het aanbod overzichtelijk te maken, heeft Otentic haar collectie onderverdeeld in enkele thema's welke door Pigura in meer of mindere mate wordt aangeboden.

Scrapwood

De Scrapwood collectie van Otentic wordt gemaakt in een klein overzichtelijk fabriekje in noord India. Alles wordt in dit fabriekje zelf gedaan, vanaf het uitzoeken van het hout tot en met het inpakken in de container. Een groep van ongeveer 85 timmermannen werkt aan deze collectie.
Het gebruikte hout is afkomstig uit heel India en komt uit oude huizen (havelis) of gebouwen die toch gesloopt moeten worden. Het hout krijgt nu een nieuwe bestemming en wordt niet meer alleen als brandhout gebruikt. In de loop der jaren heeft het hout veel weersomstandigheden doorstaan (extreem warm, droog & vochtig). Veel planken zijn wel 30 jaar oud.
Meubels van Scrapwood zijn hierdoor heel sterk en stabiel. Veel hout dat wordt gebruikt is teak hout, dit zit solide in elkaar en is vrij zwaar. Ook de kleuren zijn typerend voor India. Elk meubel heeft nog de originele verf.

Iron'ic

Staal met een stoere uitstraling! Zo krachtig kunnen industriële ontwerpen zijn. Stalen meubelen hebben een stoere uitstraling en brengen robuustheid in het interieur. Otentic weet originele oude meubelen te vinden uit kantoren, fabrieken of ziekenhuizen. Maar ook worden in opdracht van Otentic dergelijke industriële meubels nieuw gemaakt. Met een old finish look hebben zij een stevig karakter.

Vintage

Het mysterieuze verleden... Tijdens hun reizen door Azië verzamelen Angelie en Nishant ook unica, antieke meubels, accessoires en architectonische elementen die passen in de Vintage collectie. Vele van deze stukken zijn uniek en eenmalig te koop, dus wie het eerst komt, die het eerst maalt!